Google Mijn Bedrijf, 4 voordelen

door | jun 22, 2022 | Google

4 voordelen voor Google Mijn bedrijf

Om optimaal gevonden te worden in Google (SEO) moeten er een aantal stappen ondernomen worden. Een van die stappen is een Google Mijn Bedrijf pagina aan te maken.
Google Mijn Bedrijf is een mooie manier om je onderneming kenbaar te maken bij potentiële klanten. Je Google Mijn Bedrijfspagina is een eigen omgeving waarin je alle relevante informatie over jouw onderneming plaatst. Wanneer klanten op jouw bedrijf of type bedrijf zoeken, komt deze informatie naar voren.

waarom een website leasen

Wat zijn de voordelen van Google Mijn Bedrijf?

 

1. Potentiële klanten zien meteen waar je gevestigd bent.

Als ze zoeken op je bedrijfsnaam, krijgen ze direct een kaartje met de locatie van jouw bedrijf te zien. Zoeken ze niet op jouw specifieke bedrijf maar wel op de branche in combinatie met de regio waarin je gevestigd bent? Ook dan kom je naar voren in de zoekresultaten.

2. Gratis op de 1e pagina

Een volledig en goed ingevulde Google Mijn Bedrijf pagina zal op de eerste pagina van de zoekresultaten verschijnen.

3. Praktische informatie is gelijk zichtbaar

Potentiële klanten kunnen bij Google Mijn Bedrijf direct informatie ophalen zonder dit op te hoeven zoeken op je website. Zo kunnen ze vrij eenvoudig contact met je opnemen. Door gegevens zoals openingstijden, telefoonnummer en website up-to-date te houden voorzie je jouw doelgroep van de informatie waar ze naar op zoek zijn.
Vanuit mobiele toestellen kunnen (potentiële) klanten zelfs gelijk bellen of mailen, door een simpele klik op de link.
Of kan men via de GPS functie in Google Maps recht naar je toe rijden.

4. Reviews

Dankzij je Google Mijn Bedrijfspagina kunnen klanten een review achterlaten. Deze zijn een heel mooie manier om autoriteit te krijgen in jouw vakgebied. Potentiële klanten zien direct hoe goed je bedrijf beoordeeld wordt. Tip: vraag klanten die een goede ervaring met jouw product of dienst hebben om een Google review te schrijven. Hoe meer reviews, hoe betrouwbaarder je overkomt.

Via Google Business maak je in een paar klikken een Google Mijn Bedrijfspagina aan. Na aanmelding ontvang je per post een verificatiecode. Deze gebruik je om je Mijn Bedrijfspagina te activeren. Zorg ervoor dat je alle bedrijfsgegevens invult en dat zaken als openingstijden en adresgegevens kloppen. Daarnaast dragen goede kwaliteit foto’s bij aan een professionele uitstraling.

Ook voor ZELFSTANDIGEN en kleine ondernemingen is SEO onmisbaar.
Je wil immers optimaal gevonden worden wanneer potentiële klanten naar informatie opzoek gaan. Wil je een Google Mijn bedrijf pagina aanmaken en je wilt meer informatie neem dan gerust contact met ons op. Dan kijken we er samen naar.

landingspagina wordpress

Angelique Lijffijt

Grafisch vormgever

Angelique is naast NLP trainer en mediavormgever ook coach met ervaring om ondernemers verder op weg te helpen en in hun kracht te zetten door gebruik te maken van de bepaalde technieken je dit kunt bereiken. Daarnaast maakt ze websites en leert ze ondernemers sneller opdrachten binnen te halen door NLP en marketing met elkaar te combineren.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *