8 tips voor een ijzersterke landingspagina

door | dec 21, 2021 | Website

landingspagina website –  8 tips

Het geheim van een goede landingspagina.
Hoe zorg je ervoor dat je een landingspagina maakt die ook echt meer klanten brengt? Bereik je dat met een mooi design, prachtig afbeeldingen of grote knoppen met een call to action? Jouw landingspagina heeft maar 1 doel. Wat dat doel is is per website verschillend.

Om verkopen via je wordpress website te verkopen is een goede landingspagina heel belangrijk. Maar wat moet er dan op komen te staan? Wist je dat zo’n 95% van alle keuzes en beslissingen die mensen maken gestuurd wordt door ons ‘onbewuste brein’ en dat we erg vatbaar zijn om beïnvloed te worden? Maak hier bij het designen van je landingspagina dus zo optimaal mogelijk gebruik van.

 

De opbouw van een landingspagina in wordpress

  1. Probleem: benoem het probleem waar je klant mee zit, of het doel wat ze willen bereiken
  2. Oplossing: laat zien welke oplossing jij voor dit probleem hebt. Hoe ga je ze helpen?
  3. Uniek: waarom moeten ze het bij jou oplossen? Wat maakt jou manier uniek? Hoe ziet dan jouw manier van helpen/oplossen er uit (inhoud, prijs ect)
  4. Knop: Een duidelijke Call to action knop.

 

landingspagina wordpress website

8 tips voor een goede landingspagina

 

Tip 1: Geen afleiding

Op je landingspagina moet je bezoeker maar op 1 knop kunnen drukken en dat is de call to action knop. Geen andere afleidingen van navigatiemenu’s of contactformulieren. Geen header en footer dus. Je kan in vrijwel ieder WordPress thema dit verbergen. In het Divi thema dat ik gebruik kan het met 1 druk op de knop. Het zorgt ervoor dat er geen enkele afleiding is en je bezoeker helemaal opgaat in je verhaal op de pagina zelf.

 

Tip 2: Tagline

Je tagline is een zin (liefst max 8 woorden) die vertelt wat je aanbod is. Het is de manier om de aandacht van je potentiële klanten te krijgen en duidelijk te maken wat je voor ze kan doen. Het is het eerste wat iemand ziet staan, dus zorg ervoor dat het duidelijk is en ervoor zorgt dat mensen verder gaan lezen.

 

Tip 3 Spreek de juiste doelgroep aan

Weet wie je doelgroep is en wat hun pijn is, hun probleem. Maak een profiel van je klant, een buyer persona. Om zo je doelgroep heel specifiek te kunnen beschrijven.

 

Tip 4: Bied interessante content aan

Bekijk ook voor welke fase van het probleem jij de juiste oplossing biedt. Zitten ze nog in de beginfase dan hebben ze meer informatie nodig dan als ze al wat langer aan het zoeken zijn. Zorg ervoor dat de belangrijkste informatie bovenaan staat.

 

Tip 5: Vertrouwen

Laat zien aan je bezoekers dat je te vertrouwen bent. De bezoekers van je website kennen je waarschijnlijk niet. Ze moeten weten dat ze bij jou op de juiste plek zijn. Deel wat het jou en anderen heeft opgeleverd. Reviews van klanten zijn goed om hier te noemen. Maar denk hierbij ook aan een beveiligde website (https), een logo, certificaat en onderzoekscijfers.

 

Tip 6: CTA (Call to Action)

Zorg ervoor dat er een duidelijke knop op de pagina staat die opvalt met een activerende tekst. Dit is de belangrijkste knop op de pagina. Hiermee kunnen mensen zich aanmelden voor je weggever of product.

 

Tip 7: Een formulier

Plaats een eenvoudig formulier achter de knop dat mensen kunnen invullen om zich aan te melden of link ze door naar een product in je shop. Je wil deze knop op meerdere plekken op je website plaatsen. Meteen bovenaan. Tussendoor bij de tekst of opsomming en helemaal onderaan de pagina.

 

Tip 8: Mobiel vriendelijk

De meeste website bezoekers kijken tegenwoordig met hun mobiel. De beste manier hiervoor is een responsieve thema in WordPress zodat het niet uitmaakt of je via je computer, tablet of telefoon kijkt.

 

Samenvattend zijn er een aantal stappen belangrijk voor een goede converterende landingspagina. Heb jij een landingspagina? Deel de link hieronder het bericht zodat anderen deze ook kunnen zien. Of deel dit onder het bericht van LinkedIn. Dan kun je op deze manier extra reclame maken. Wil je feedback? Laat het ons dan weten dan kijken wij er naar.

landingspagina wordpress

Angelique Lijffijt

Grafisch vormgever

Angelique is naast NLP trainer en mediavormgever ook coach met ervaring om ondernemers verder op weg te helpen en in hun kracht te zetten door gebruik te maken van de bepaalde technieken je dit kunt bereiken. Daarnaast maakt ze websites en leert ze ondernemers sneller opdrachten binnen te halen door NLP en marketing met elkaar te combineren.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *